Kreatív kiállítótér és kulturális multifunkciós központ fejlesztés

Szentendre Bercsényi utca 2. A – 4.

 

A projekt bemutatása

Az elmúlt években a magyar kreatív-, kulturális- és dizájnipar fejlesztése a figyelem központjába került. A fiatal magyar művészek értékteremtő képességére felfigyeltek a kormányzati és vállalati szférában egyaránt, számos tőkebefektetés – mint a Nanushka, Abodi Dóra, Vágó Réka, Next Art Galéria – is mutatja a növekvő érdeklődést.

A Szentendre-Bercsényi u. projekt célja egy olyan kreatív kiállítótér és kulturális multifunkciós központ fejlesztése a főváros vonzáskörzetében, melynek funkciója hogy:

 

  •  kreatív-, kulturális- és dizájnipari fejlesztéseket karoljon fel;
  • és a látogatókat ehhez kapcsolódó vendéglátó-ipari, turisztikai szolgáltatásokkal szolgálja ki.

 

Társaságunk, a B2A4 Project Kft. elnyerte Szentendre belvárosában, a Duna korzó és a Bercsényi utca sarkán található, összesen 1127 m2-nyi hasznosítható alapterületű épület hasznosítási jogát közbeszerzési eljárás keretében. Célunk egy olyan korszerű és korhű épületegyüttes létrehozása, mely egyaránt kiszolgálja az idelátogató turisták és a városban és vonzáskörzetében élők igényeit.

alap

A tervezett komplexum elhelyezkedése páratlan, a történelmi városközpont részének, a Duna korzónak az origója. Mindamellett, hogy a létesítmény fejlesztése a korzó egyetlen díszes és legmagasabb homlokzatú, pártás épülete révén jelentős történelmi értéket őriz meg, olyan élményt kínáló művészeti- és kulturális igényeket kielégítő komplexumot is hozunk létre, amelyben a termékek és szolgáltatások egymásra épülnek, egymást támogatják. Az épület önmagában is egy teljesen egyedi kreatív művészeti létesítmény lesz; ahol nem csak egyedi művészeti tárgyakat, alkotásokat mutatunk be és viszünk a piacra, hanem ahol többek között a kiszolgálás módját, a vendégszeretetet, a helyiség atmoszféráját, látványát, a változatos, de rendszeres programokat, rendezvényeket a külső és belső megjelenést is egyedivé tesszük.

 

 A tervezett szolgáltatások bemutatása

 

Terveink szerint a minőségi, kulturális és szórakoztató programok, szolgáltatások és termékek kínálata az év minden szakában elérhető lesz.

CsodabogArt:

Belső, fedett udvar: a kreatív-, dizájnipari és kulturális események központja

 

A 230 m2 –es időszakosan fedett, belső udvaron művészeti rendezvények szervezése, műalkotások bemutatása, aukciók, időszakos- és állandó kiállítások, előadói rendezvények (koncertek, előadóestek, stb.), zenés-táncos estek, vetítések, bemutatók lebonyolítása, művészeti képzés, on-line művészeti alkotóműhely valósul meg. Elsősorban a fiatal magyar dizájnereknek, képzőművészeknek és előadóművészeknek kívánunk teret biztosítani. 3

 

Vendéglátás, szórakoztatás: Étterem, kávézó

 

Az épület Duna korzó felé eső oldalában kerülnek kialakításra a vendéglátó egységek: egy étterem és egy kávézó. Így egyszerűen megoldható a nyári szezonban a Duna korzó felé történő kitelepülés, a szabadtéri, utcai vendéglátás is.

 

Hungarikum üzlet

 

Elképzelésünk, hogy szentendrei és régióbeli kézművesek, alkotók, kistermelők portékáit kínáljuk. Ennek érdekében megkaptuk Szentendre városától a „Szentendre” név használatát, amelyet a forgalmazni kívánt ajándéktárgyak és ruhadarabok egy részén kívánunk ízlésesen, néhol pedig bohéman-művészien feltüntetni.
Itt célunk forgalmazni ún. saját brand-es termékek forgalmazását is, amelyek kialakításába, kreatív megalkotásába neves művészeket kívánunk bevonni.

hungaricum_6 hungaricum_4 hungaricum_5

hungaricum_3 hungaricum_2 hungaricum

 

 ArToilet

 

Egyedi nyilvános WC, melyben az érdekes fix dizájnt kombináljuk a folyamatosan változó-változtatható felületekkel (WC ajtó, üvegfal, stb.) és térbe függesztett vagy álló műalkotásokkal.

A kialakítás előkészítésében neves szentendrei és Szentendréhez kötődő festő- és alkotóművészekkel állapodtunk meg annak érdekében, hogy az itt megvalósítandó WC-k egy világszínvonalú és egyedülálló kulturális attrakció legyen, azaz Ők készítik a belső kialakításokat.

 

artoilet_1 artoilet_2

 

ArtEscape és saját üzemeltetésű műterem lakások

 

Az emeleten újdonságnak számító, két logikai kijutós szobát tervezünk ArtEscape néven, természetesen a művészet köré építve. A szolgáltatás családok, diákok vagy munkahelyi csapatok részére logikai feladatmegoldó játék lesz, melynek során igazi művészeti tárgyakat kell megtalálniuk, összekombinálniuk és használniuk, feladatokat megoldaniuk, amivel az előttük tornyosuló logikai és ügyességi feladatokon át közelebb jutnak a végső feladványhoz, ami a szabadulásuk kulcsát adja.

Szintén az emeleten két kb. 30 m2-es műterem lakást alakítunk ki, ahol a hazai és külföldi képzőművészek jutányos áron kapnak majd szállást, ellátást, az exchange home mintájára, kétheti- havi váltásban.

ArtEscape_2 ArtEscape